Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Berkaki Ayam Berdiri Dan Kesejukan Dalam Tren, Satu Group Perempuan Gelak Sambil Rakam, Apa Yang Terjadi Selepas Itu Buat Hati Sebak

18 Jan 2018

Bak kata pepatah "buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat".  Sebagai khalifah dimuka bumi ini, sudah tertanam benih-benih kebaikan sejak lahir dan secara naluriah terselit keinginan untuk berbuat kebaikan dan menjadi manusia yang baik.

Bila kita melakukan kebaikan sesama manusia, mahupun binatang ataupun apa sahaja yang hidup dimuka bumi ini, maka Allah swt sudah berjanji untuk memberikan ganjaran yang luar biasa kepada si pelakunya.  Tidak kira berupa apa sekalipun ganjaran tersebut samada berupa hikmah dan ilmu, petunjuk dan rahmat, dihapuskan dosa-dosa, atau balasan baik di akhirat.  Luar biasa kan?

Oleh itu perkongsian kali ini, harap dapat membuka mata masyarakat kita untuk terus membuat kebaikan bukan semata balasan, namun ganjaran Allah swt itu yang menjanjikan.  Rencana kebaikan apa yang nak kita lakukan hari ini, niat "Lillahi Ta'ala."

"Aaa pakcik. Mana selipar pakcik?" Pakcik tu bila dia ambil je selipar tu, muka dia macam bahagia ke apa ntah.  Note RM50 disangka gula-gula Kebaikan yang Allah swt bayar cash 
Siakapkeli.my

Sumber: Twitter Shahrul Hafidz 
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "