Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

CUEPACS Dedahkan Kerja Syif Punca Utama Kes Perceraian

17 Jul 2017
3 ulasan

Faktor Utama kadar perceraian meningkat naik dalam sektor awam ketika ini adalah disebabkan oleh kerja syif dalam sektor kesihatan awam berbanding sektor pekerjaan awam yang lain, lapor Berita Harian.

Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Azih Muda, memberi kenyataan bahawa pekerjaan yang memiliki sehingga tiga syif menjadi fak
tor tahap
kepercayaan terhadap pasangan semakin menipis sehingga membawa ke arah perceraian.

Kalau dulu rasa cinta 100 peratus, lama kelamaan rasa cinta terhadap pasangan semakin berkurang. Statistik yang kita dapat menunjukkan pekerja sektor kesihatan merekodkan kadar perceraian tinggi.

Sudahlah kena kerja syif, elaun pula tidak dibayar sebaliknya diganti dengan cuti ganti. Buat apa cuti ganti, cuti yang dulunya pun belum ambil.” Katanya selepas menghadiri Bengkel Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Sektor Awam Sarawak, di sini.

Bagaimanapun, Datuk Azih Muda tidak menyatakan statistik kadar perceraian seperti yang didakwa.
Mengulas lebih lanjut, beliau berkata terdapat segelintir sektor awam tidak lagi membayar elaun dan kerja lebih masa, manakala sebahagian lagi hanya sekadar membayar separuh, satu pertiga atau tiga perempat daripada jumlah sebenar elaun yang telah ditetapkan

Sumber- Berita Harian
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 3 ulasan )
 1. mari coba keberuntungannya disini F*a*n*s*B*E*T*T*I*N*G
  Kontak bbm 5EE80AFE :D

  BalasPadam
 2. segera bergabung dengan kami di u+p+d+a+t+e+b+e+t+t+i+n+g
  add pin aku ya 7.A.C.D.8.5.6.0

  BalasPadam

 3. mari bermain bersama kami di ION QQ
  banyak hadiah dan bonus yang menanti anda.
  depo/wd minimal 15.000 tidak ada batasan maksimal wd,berapapun anda menang akan kami bayar,di sini tempat nya Player Vs Player ( 100% No Robot)
  pin BB 58ab14f5.


  BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "