Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

(VIDEO) "Bila Azan, Saya Akan Sedar Dari Koma, Lepas Solat Saya Pengsan Balik," Perkongsian Ustaz Hanafi Penghidap Kanser Limfoma

9 Jun 2017

"Bagi saya kanser ini adalah suatu nikmat," itulah antara kata-kata dari Ustaz Mohamed Hanafiah Abdul Malek, 43, selepas beliau telah disahkan menghidap kanser Limfoma pada 31 Januari lalu.

Beliau yang lebih mesra dipanggil Ustaz Hanafi berkata menyatakan kesakitan mula dirasai ketika menunaikan umrah pada Disember lalu.

"Doktor menjangkakan kemungkinan sel kanser itu sudah berada dalam badan saya sejak 10 tahun lalu tetapi tidak disedarinya," Katanya yang pernah dibuang sel kanser sebesar 10 sentimeter panjang kali 7 sentimeter lebar dengan berat 1 kilogram di hospital swasta 1 Februari lalu.

Beliau kali ini telah berkongsikan sebuah kisah yang cukup menyetuh hati ini akan kebesaran Allah swt Maha Pencipta diberikan kepadanya, mana tidaknya beliau menceritakan bagaimana semasa dalam koma dia diberikan minda separa sedar melakukan ibadat kepada Allah swt.

Jom kita dengar apa yang diceritakannya
Sungguh hebat kuasa KuasaMu Ya Allah, tak terfikir dek akal, apapun itu tanda kekuasaan yang tiada tandinganNya.

Beliau yang merupakan Penasihat Rumah Anak Yatim Fakir Miskin Al Habbah di Batu Caves, Selangor masih giat memberikan ceramah termasuk dalam program tanyalah Ustaz terbitan TV9. - Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "