Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

(Video) Alhamdulillah, Mahkamah Bebaskan Cikgu Azizan Dari Sebarang Pertuduhan

19 Dis 2017

Berita gembira buat warga Malaysia dan khususnya golongan pendidik, mahkamah Majistret Seremban sebentar tadi telah membebaskan Azizan Manap,44, atau lebih lebih dikenali dengan panggilan Cikgu Azizan daripada sebarang pertuduhan.

Majistret Mohd Zaki Abd Rahman membuat keputusan itu selepas Timbalan Pendakwa Raya, Hazeelia Muhammad, memaklumkan pendakwaan menerima arahan daripada Jabatan Peguam Negara untuk menarik balik pertuduhan berkenaan.Berdasarkan fakta kes, Cikgu Azizan ditahan selepas dipercayai mendenda muridnya kerana kesalahan menghidu gam dan mempengaruhi tiga lagi rakan lain, buli, memukul murid lain dan ponteng sekolah.

Sebutan kes diadakan pada 31 Oktober lalu diikuti 27 November bagi penyerahan dokumen pertuduhan, manakala esok adalah hari perbicaraan kes

Jika didapati bersalah, dia yang dituduh mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan itu boleh dipenjara setahun atau denda RM2,000 atau kedua-duanya.

Sejak beberapa hari lalu, kes Cikgu Azizan menjadi tular selepas gerakan dengan hashtag #PrayForCikguAzizan dilancarkan.
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "