Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

"Kalau Orang Kata Kita Tak Cantik, Orang Tu Bukan The One Wei" - Wanita Ini Tinggalkan Cinta Lalu Kejar Cita-cita

7 Sep 2017
2 ulasan

Kurus salah, gemuk pun salah. Ada saja yang tak kena. Pasti ada dalam kalangan kita yang mempunyai pasangan macam ni kan? Yang suka mengkritik saiz tubuh badan dan penampilan pasangan masing-masing.

Tak baiklah macam tu kan. Kita sepatutnya menerima seadanya pasangan kita. Seorang wanita yang dikenali sebagai Nabila Zainudin telah berkongsi pengalamannya berdepan dengan pasangan yang selalu bersikap negatif terhadap dirinya.

Kami bawakan perkongsian wanita ini untuk anda.
Aku ingat lagi dulu.... Aku unhappy, aku selalu senyum tak nampak gigi sebab tak confident rasa diri sendiri tak elok. Ada sekali tu ex aku cakap "I memang malu nak keluar dengan You sebab You hodoh especially bila You pakai tudung" masa tu hati ni rasa pecah.

Aku date orang lain pulak, laki tu cakap macam mana pun aku kena gain weight sampai 45kg . aku terus lagi lah tak selera nak makan wei, sebab hari hari makan hati .. aku dulu tak pandai grooming bila aku cuba nampak elok dia akan kata pelik la hodoh la, takda galakan lansung. dia siap cakap wei mak dia nak menantu pakai tudung, mungkin dia bawa aku ke arah kebaikan tapi bagi aku kalau laki tu tak boleh terima kita seadanya laki tu tak kan pernah rasa cukup dengan kita. Tahun ke dua dia curang dengan perempuan pakai tudung ciri-ciri yang dia nak..
Lepastu aku break dengan semua laki-laki tak guna ni .. aku tekad aku akan bagi orang nampak aku sebab aku selalu kena reject.. aku takda confident nak interview pramugari, aku start dengan guest service.. ada nak dekat setahun baru ada confident nak pi interview and i made it..aku makan pil untuk tolong aku gain weight.. lama lama aku makan selera, lama-lama tu senyum pun makin bright and setelah bertahun-tahun baru tahun ni aku dapat balik rasa confident dengan diri sendiri tu, rasa bahagia.. dari 37kg jadi 47kg..
Kesimpulan dia, aku tulis ni sebab aku tak nak perempuan yang pernah rasa macam aku rasa dulu rasa lemah ja.. bangkit sikit .. tinggal orang yang bagi negative vibe dalam hidup kita.. kalau orang kata kita tak cantik, orang tu bukan the one wei .. the best way untuk revenge is proof them that they are wrong.. biar mata orang tu terbeliak tengok kita. kalau dengan someone tu kita rasa kita tak berharga tinggal ja la.. it's ok to choose yourself and to love yourself..
Sumber : Nabila Zainudin 
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
 1. segera bergabung dengan kami di u+p+d+a+t+e+b+e+t+t+i+n+g
  dan menangkan hadiah menariknya

  BalasPadam
 2. Swin888.blogspot.com
  Wechat / whatsapp
  Bit.ly/60133026666
  011-2611-9352
  014-322-7846

  SWIN888 SENANG DAPAT ANGPAO & JACKPOT.
  #SCR888 ->>> Pay dirt
  #LPE88 --->>> A night Out
  #JOKER123 --->>> Robin Hood
  #GW99 ---->>> Tarzan
  #SKY777 -->>> Aqua cash
  #sky99 --->>> Thai paradise

  - WELCOME BONUS 30%
  - DAILY BONUS 10%
  - REFER BONUS 20%
  - 100% TRUSTED #BESMART
  - 24 JAM MASA CUCI/
  TOPUP
  - MININAL TOPUP Myr10.
  - HARI HARI JACKPOT
  - LEBIH DARI 1000+ MACAM SLOTGAMES & UPDATE SETIAP HARI.

  Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCF7oiXFOTBVGvI3h7J2qqqw

  BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "