Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Kisah Rumah Paling Berhantu Di Amityville Dengan Pembunuhan 6 Ahli Keluarga, Juga Diadaptasi Ke Dalam Filem The Conjuring 2

23 Ogo 2017
2 ulasan

Buat mereka yang mengikuti filem yang bergenre seram, sudah pasti mengetahui akan beberapa kisah seram yang turut popular di Malaysia, antaranya adalah The Conjuring, Amityville dan yang terbaru Annabelle.

Setiap satu darinya mempunyai kisah yang tersendiri, dan bagi Amityville, Long Island di New York, ia dikatakan rumah yang paling berhantu.

Dari siri Tweet yang dikongsikan oleh @zulfaqar1994 ini, filem Amityville yang ditayangkan adalah berdasarkam kisah benar, mengenai seorang lelaki yang membunuh enam orang ahli keluarganya.


Banyak filem yang dihasilkan mengenai Amityville.Seperti filem Conjuring.  Kisah pembunuhan yang berlaku, bila mana anak mangsa meminta pertolongan.Jumpa ahli keluarga DeFeo yang telah mati.Pembunuh, yang juga merupakan anak sulung keluarga tersebut.Mangsa yang dibunuh. 


Kisah ini ada di dalam Conjuring 2.
Dilihat seperti Loraine (DeFeo) seperti tertanya-tanya akan apa yang berlaku, seperti bukan dia yang lakukan semua itu. 


Ibu dan ayahnya ditembak dua kali, manakala yang lain sekali, dengan tiada tanda-tanda pergelutan yang berlaku. 


Butch disoal siasat, dan menyatakan ada pembunuh upahan yang melakukannya, tetapi, pada keesokan hari dia menyatakan semua dilakukannya. 


Dia mengaku melakukannya, dan membuang semua bukti. Sebab bunuh keluarganya kerana nak pertahankan diri.


DeFeo ada masalah personaliti, dan dijatuhkan hukuman.DeFeo ada berjumpa dengan seorang penulis, dan berbual selama 6 jam, tetapi menurut DeFeo dia tidak pernah beri apa-apa keterangan.Selepas itu, ada keluarga yang tinggal di rumah tersebut, suami isteri dan 3 orang anak.Tetapi, hanya duduk 28 hari sahaja, kerana ada gangguan paranormal. 
Boleh tengok 18 filem mengenai Amityville untuk sisi yang berbeza.Sumber: Twitter

- Siakap Keli
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
  1. b0la, c4sin0, CMDbet, tangkas, sabung 4yam, dll hanya di F4NS B3TT1N9, yukk buruan.. :)

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "