Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

(Terkini) Polis Sahkan Lelaki Warga Korea Yang Mati di KLIA2 Adalah Abang Tiri Kim Jong Un

14 Feb 2017


14 Feb - Abang tiri kepada pemimpin Korea Utara sah mati dibunuh di KLIA2, lapor BBC.

Pengesahan itu tiba selepas terdapat beberapa laporan media berkata Kim Jong-nam mati dibunuh semalam oleh dua wanita di lapangan terbang itu.

Menurut BBC, pengesahan itu dibuat oleh satu sumber rapat dengan pejabat Perdana Menteri Malaysia dan kini mayatnya sedang dibedah siasat.

Dalam pada itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat, mengesahkan lelaki Korea Utara yang meninggal dunia di KLIA2 adalah Kim Jong-nam.

"Hasil siasatan polis mendapati lelaki itu berada di KLIA pada 8 pagi untuk menaiki penerbangan ke Macau, China, yang dijadualkan pada 9 pagi, semalam.

"Bagaimanapun, belum sempat dia menaiki penerbangannya, lelaki berkenaan diserkup dengan kain yang mempunyai sejenis cairan daripada arah belakang oleh seorang wanita," katanya.

"Selepas dia diterkap wanita berkenaan, mangsa meronta-ronta meminta tolong dan terus mendapatkan bantuan penyambut tetamu di KLIA kerana matanya pedih terkena cairan.

"Sejurus selepas itu, mangsa dihantar ke Hospital Putrajaya dan disahkan meninggal dunia," katanyaSumber: BBCTwitter Astro AwaniSinar Harian
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "