Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

"Baddrol Bakhtiar The Sniper", Ulasan Pakar Taktikal Bola Sepak Mengenai Rembatan Lencong Padu Baddrol Dalam Piala Sumbangsih

21 Jan 2017

Masih ramai memperkatakan mengenai gol penyamaan pasukan Kedah semalam yang dijaringkan oleh kapten pasukan mereka, Baddrol Bakhtiar.

Ada yang mengatakan mereka tidak menyangka gol itu menerjah gawang, kalau dilihat di kaca televisyen seolah-olah ianya tidak gol, sehingga nampak pemain meraikan, barulah penyokong bersorak.

Walaupun tidaklah sehebat jaringan Faiz Subri, gol berkenaan mempunyai kelasnya yang tersendiri, seorang pakar taktikal sukan tempatan bernama Axello Tacts telah memberi ulasan mengenai gol berkenaan.

Beliau menyifatkan pemain kebangsaan itu sebagai "the Sniper' selepas telah beberapa kali berjaya membantu pasukan Kedah pada saat-saat akhir dengan rembatan padu jarak jauh yang kuat dan tepat.


#Technical: Baddrol Bakhtiar The Sniper!

Berapa kali agaknya Baddrol Bakhtiar menyelamatkan pasukan Kedah dengan sniper beliau?

Banyak kali!

Ia bukanlah kebetulan tetapi ia adalah kepakaran.

Baddrol Bakhtiar tidak perlu menggelecek atau memegang bola terlalu banyak di dalam padang.

Beliau hanya perlukan momen dan zon yang betul untuk melakukan sniper.

Kedah hampir gagal menembusi pertahanan JDT yang sangat berdisiplin pada separuh masa kedua.

Namun cukup dengan sekali rembatan padu Baddrol Bakthiar di kala dia melihat sahabatnya Farizal Marlias yang lari sedikit dari kedudukan terbaik.

Baddrol cepat mengambil rembatan supaya ruang terbuka tidak ditutup oleh pertahanan lawan dengan titik sasaran masih terbuka.

Ia gabungan decision making + technique + shots power

Satu slice outcurve yang menyelamatkan Kedah dari kebuntuan. Membawa 1 mata pertama Liga Super dari Larkin.

Dalam konteks Piala Sumbangsih, ia jaringan yang membawa Kedah ke penentuan sepakan penalti.

Simply Baddrol!- Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 1 ulasan )
  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "