Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Pihak Berkuasa Buru 3 Orang Doktor Bergambar Dengan Bayi Baru Lahir

9 Apr 2016

Mexico City: Gara-gara mengambil gambar mereka dengan meletakkan seorang bayi baru lahir di atas bahu sambil bergambar, 3 orang doktor kini teah diburu oleh pihak berkuasa.

Ketiga-tiga orang doktor ini dalah terdiri daripada seorang pakar bius, pakar kanak-kanak dan seorang pakar sakit puan yang membantu seorang wanita melahirkan anak di sebuah hospital di Mexico.

Selepas selesai menolong wanita berkenaan melahirkan anak, mereka terus meletakkan bayi baru lahir berkenaan di atas bahu sambil tersenyu, untuk bergambar, entah bagaimana gambar  berkenaan tersebar ke laman Facebook menyebabkan mereka mula dikritik hebat.

Pihak berkuasa kesihatan Mexico telah melancarkan siasatan dan jika disabitkan kesalahan mereka akan dikenakan tindakan disiplin.

Gambar itu dimuat naik oleh pengguna Facebook, Ramon Villegas dengan kapsyen: “Doktor tidak profesional. Ketika ada suami bimbang mengenai isteri dan bayinya, petugas hospital bertindak tidak profesional dan tidak beretika."

Villegas turut menggesa pengguna lain berkongsi gambar berkenaan dalam usaha untuk mengenal pasti mereka yang terbabit. - Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "