Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Rakaman Askar Israel Sepak Warga Palestin Sedang Tunai Solat Cetus Kemarahan Ramai

23 Jul 2017


Satu rakaman yang merakamkan detik seorang lelaki yang sedang khusyuk di atas sejadah tiba-tiba disepak oleh seorang askar israel mencetuskan kemarahan orang ramai.

Video yang berdurasi 45 saat itu juga menyaksikan pertempuran yang berlaku antara warga Palestin dan israel susulan tindakan biadap israel tidak membenarkan orang Islam yang berumur dibawah 50 tahun menunaikan solat di Masjid Al-Aqsa.

Tindakan terbabit menyebabkan warga Palestin tidak berpuas hati dan melakukan demonstrasi bagi membantah sekatan terbabit.

Tonton singkatan video di Twitter:
Atau video penuh dari Al-Jazeera mengenai demonstrasi tersebut di Youtube (minit 2:10)


Dalam pada itu, video kejadian juga turut dimuat naik oleh pengguna Twitter negara ini.Kemunculan video itu seterusnya mencetus kemarahan netizen negara ini dan mendapat lebih 12,000 retweet.

Rata-rata komen dari netizen mengutuk perbuatan biadap itu. Seorang pengguna Twitter, Syakir Ariffin‏, berkata: "Depa rasa lagi mulia tu sbb jdi laguni..".

Dalam pada itu, Al-Jazeera berkata tiga maut dalam pertempuran antara warga Palestin dan israel selepas demonstrasi itu.
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
  1. Gabung yuk di F*a*n*s*B*E*T*T*I*N*G
    Ini pin bbmnya 5ee80afe :D

    BalasPadam
  2. proses cepat, minimal hanya 50rb, gabung dan menangkan puluhan dan ratusan juta rupiah jika beruntung, untuk lebih jelas hubungin 7.A.C.D.8.5.6.0

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "