Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Lelaki Warga Emas Kahwini Gadis 18 Tahun, Beri Hantaran 35 Juta Rupiah

18 Jul 2017

SULAWESI SELATAN, INDONESIA - Jika sebelum perkahwinan antara remaja berusia 16 tahun dengan nenek menjadi buah mulut orang ramai, kini giliran perkahwinan antara seorang lelaki warga emas dengan seorang gadis berusia 18 tahun pula mencuri tumpuan.

Dalam perkahwinan yang dilaksanakan di Sulawesi Selatan, Indonesia, datuk yang sudah berusia 62 tahun dan pasangannya itu selamat diijabkabulkan dihadapan penghulu kampungnya di rumah mempelai wanita.

Menurut Kompas.com, pengantin lelaki yang 44 tahun lebih tua dari pasangannya memberi wang hantaran sebanyak 35 juta rupiah (RM 11, 264.45), satu set barangan kemas serta 300 kg beras kepda pengantin permepuan.

Majlis pernikahan mereka (berlangsung) kelmarin. Setahu saya, tiada paksaan antara mereka walaupun isterinya masih muda,” Ketua Kampung, Zainal Arifin Daeng Mangung


Mempelai lelaki yang dikenali sebagai Sualeman itu pertam kali bertemu dengan gadis muda itu, Diana, setahun lalu - iaitu dua bulan selepas isterinya meninggal dunia.

"Tahun lalu saya datang ke sini mahu buat parang dan saya lihat anak gadisnya cantik dan baik hati," ujar Sulaeman yang ketika itu ke rumah bapa Diana yang mempunyai kemahiran dalam bidang petukangan besi.

Selepas setahun berulang-alik ke rumah bapa Diana yang pada mulanya hanya sekadar mengeratkan sillaturrahim, Sulaeman mula jatuh hati kepada Diana dan mahu melamar gadis itu menjadi isterinya.

Manakala, Diana mengakui senang dengan perwatakan Sulaeman meskipun mempunyai perbezaan umur yang jauh.

"Saya senang dan suka (Selaeman) dan tolong doakan mudah-mudahan rumah tangga kami berjalan dengan baik serta diberikan rezeki," kata Diana, memetik Detik.com.

Sumber: MD, Kompas
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 3 ulasan )

 1. Anda inGin puNya kesempatan besar uNtuK menanG hingGa Ratusan juta Rupiah|Ay0

  seger4 d4ftar kan diri and4 di #ionQQ# invite pin bb#58ab14f5

  BalasPadam
 2. mari coba keberuntungannya disini F*a*n*s*B*E*T*T*I*N*G
  Kontak bbm 5EE80AFE :D

  BalasPadam
 3. proses cepat, minimal hanya 50rb, gabung dan menangkan puluhan dan ratusan juta rupiah jika beruntung, untuk lebih jelas hubungin 7.A.C.D.8.5.6.0

  BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "