Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Wanita Ini Dedah Apa Yang Dilakukan Oleh Piya Dalam Kehidupan Hariannya Ketika Di Bulan Ramadan

1 Jun 2017

Saingan bola sepak Liga Malaysia telah berehat sempena menghormati bulan Ramadan yang mulia ini di mana umat Islam menunaikan ibadah puasa.

Selain ada yang berlatih pada waktu malam, ada juga skuad bola sepak yang bermain di Liga Malaysia dilihat mengadakan perlawanan persahabatan untuk memastikan tahap kecergasan mereka sentiasa berada di dalam keadaan terbaik.

Boleh dikatakan, ada juga permain menggunakan ruang yang ada di bulan Ramadan ini dengan memperbanyakkan ibadah mereka.

Itulah yang dilakukan oleh kapten pasukan Kelantan iaitu Badhri Radzi, beliau dilihat banyak menghabiskan masa terluangnya jika tidak berlatih untuk ke masjid dengan menyediakan juadah berbuka puasa dan melaungkan azan di Masjid Muhammadi, Kota Bharu, Kelantan.

Perkara ini didedahkan oleh seorang wanita bernama Maznah Mukhtar di mana beliau telah memuatnaik gambar Badhri Radzi atau lebih dikenali sebagai Piya tentang kehidupan ''Captain Marvel" pasukan The Red Warrior itu.


"Biar gambar bercerita...Piya melaungkan azan dan menyedia juadah berbuka di Masjid Muhammadi."

Saya tak minat bola, saya tak kenal pemain bola, hanya kenal Piya saja, apapun syabas kerana istiqamah berjemaah di Masjid Muhammadi, bergaul dengan Imam dan Bilal dan menyantuni sahabat jemaah," tulisnya.


Selain itu beliau turut memuji sikap Piya di atas padang di mana katanya permain Kelantan itu sering merendah diri dan mempamerkan akhlak murni menutup aurat semasa beraksi di padang.

"Semoga dengan keindahan pekerti menjadi qudwah hasanah buat anak-anak muda," tulisnya lagi.

Apapun tahniah kepada Piya kerana menjadi contoh dan idola yang baik kepada semua peminat bola sepak diluar sana. - Siakapkeli.my

Kredit Gambar: Ust Fakhrurrozi Al Kelantani dan Bilal Khair Al-Azwar
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
  1. Piya dan badrol my favorite midfield. Tp yg dari selatan tu Sori x masok list

    BalasPadam
  2. HIDUPMU AKAN LEBIH BAHAGIA SETELAH BERGABUNG DI #DEWA-LOTTO
    BURUAN DAFTARKAN DIRI ANDA SEKARANG JUGA !

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "