Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

(Video) "Dia Lihat Tanpa Berkelip Mata Dan Cuba Ikut Gerakan Sahabat Dalam Bagunan Lakukan," Gelagat Uncle Ini Tarik Perhatian Netizen

20 Jun 2017

Gelagat seorang lelaki warga emas berbangsa Cina ini telah menarik perhatian netizen apabila dia dilihat memerhati dengan khusyuk beberapa orang lelaki yang sedang berjemaah di dalam sebuah bagunan di Jalan Raja Laut.

Apa yang menarik perhatian, Uncle berkenaan bukan sahaja memerhati, sebaliknya dia kelihatan seperti cuba mengikut apa yang jemaah di dalam bagunan lakukan iaitu bersolat.

Sekeping gambar dan sebuah video telah dimuatnaik ke laman Facebook oleh saudara Mohd Azlan Omar apabila ada mereka sempat merakam gelagat Uncle ini ketika menuju ke sana untuk solat berjemaah.


Menurut beliau, kejadian itu berlaku ketika jemaah sedang bersolat di mana mereka baru sahaja selesai menjalankan satu program memberi makanan kepada gelandangan.

"Dia melihat tanpa berkelip mata dan tangan beliau mengikut apa sahabat-sahabat di dalam bangunan tu lakukan," tulisnya

Beliau turut memuatnaik sebuah video dengan menyatakan mungkin kerana kemerduan alunan ayat-aayt suci Al Quran buatkan beliau terpegun dan tertarik.

"Oleh yang demikan malulah kita yang beragama Islam lalai dengan tidak melakukan ibadah solat..Ayuh umat Islam solat itu tiang agama," tulis beliau bersama video di bawah.Apa pun kita doakan semoga Uncle ini sentiasa dilindungi dan mendapat hidayah daripadaNya - Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 4 ulasan )
 1. Gabung yuk di F*a*n*s*B*E*T*T*I*N*G
  Ini pin bbmnya 5ee80afe :D

  BalasPadam
 2. mari buruan yang jauh merapat, yang dekat silahkan daftar,mainkan dan menangkan hadiahnya, hanya di u*p*d*a*t*e*b*e*t*t*i*n*g :)

  BalasPadam
 3. ayo ditunggu apa lagi segera bergabung dengan kami di D/E/W/A/P/K
  menangkan uang jutaan rupiah, dengan minimal deposit 10.000 saja looo.
  ayo segera bergabung ya ditunggu lo ^_^

  BalasPadam
 4. Ayo bergabung dengan kami di DEWAPK dan menangkan hadiah nyata nya hanya dengan modal 10rb saja loh silahkan mencoba ya.. pin bb D87604A1

  BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "