Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Guru Terkejut Anak Murid Bawa 'Kotex' Dalam Kelas, Tapi Bila Dibuka, Rupa-Rupanya...

18 Apr 2017


Bagi sesetengah ibu bapa, tak ada masalah untuk membeli keperluan anak-anak sekolah. Namun ada juga segelintir ibu bapa yang tidak mampu memberi segala yang diperlukan untuk anak-anak belajar.

Itulah yang ditemukan oleh seorang guru, Syafaat Nasir, yang terkejut apabila salah seorang anak muridnya membawa 'kotex' ke sekolah.

Bagaimanapun, isi dalam di dalamnya bukan lah seperti yang kita semua sangka. Menurut guru terbabit, sebaik sahaja dibuka, dia mendapati terdapat alatan mewarna di dalamnya.

"Terkejut tengok anak murid bawa dalam kelas. Bila check, rupanya dalam ada color pencils. Takpa la. Janji boleh letak color pencils leklok." tulis beliau.Kejadian sedih itu dikongsi oleh guru tersebut di akaun Twitternya hari ini.

Tapi itu bukan penghujung kisah berkenaan. Guru berkenaan kemudian menghadiahkan pelajar tersebut sebuah kotak pensil baharu bersama satu beg kecil untuk menyimpan pensil warnanya.

"Haaaa pencil box dan color pencils box baru. Nasib baik ada stok hadiah pertandingan lebih haritu. Parents jangan tak sensitif sangat ya!" tulis Syafaat.Kata Syafaat juga, selepas kejadian sedih itu dikongsi di Twitter, orang ramai mula menghubunginya untuk menyumbang.

"Laju gila orang whatsapp gua nak bagi sumbangan color pencils baru untuk students gua. Baik betul hati. Murah rezeki la semua!".

Ini sekaligus menunjukkan betapa pemurahnya orang Malaysia. Syabas semua!

Sumber: Twitter Syafaat Nasir
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 1 ulasan )
  1. Adakah anda sedang mencari syarikat pinjaman peribadi yang berwibawa dan bertauliah yang memberikan pinjaman kepada peluang seumur hidup. Adakah anda telah ditolak oleh bank-bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Mencari lagi kerana kami berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda satu perkara yang telah lalu. Tiada nombor keselamatan sosial yang diperlukan dan tidak ada pemeriksaan kredit yang diperlukan, 100% dijamin. Saya mahu menggunakan medium ini untuk memberitahu anda bahawa kami memberikan bantuan yang boleh dipercayai dan benefisiari dan kami akan senang untuk menawarkan anda pinjaman.
    Supaya e-mel kami hari ini di: (euchariadanielloanfirm@gmail.com) untuk memohon sekarang untuk pinjaman.

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "