Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

"Rupa-Rupanya Upah Berdoa Ke Tanah Suci Betul-Betul Berlaku," Reaksi PU Rahmat Selepas Hubungi Pekhidmatan Perantaraan Doa

15 Feb 2017

Nampaknya sejak dua tiga hari ini isu perantara bacaan doa di depan Makkah telah menjadi sebutan ramai selepas pendedahan yang dilakukan oleh Pseudoscience Watch tentang sebuah syarikat yang menawarkan bacaan doa di Mekah untuk mereka yang tidak mampu ke sana dengan membayar kepada mereka sebagai perantaraan.

Pendedahan ini membuatkan ramai netizen telah mengecam perniagaan berkenaan di mana rata-rata mereka menyifatkan perniagaan ini sebagai penunggang agama.

Terbaru, Pencetus Ummah Rahmat Ikhsan telah memuatnaik sebuah status di laman Facebooknya di mana beliau menyatakan tidak menyangka perkhidmatan ini benar-benar wujud selepas beliau sendiri menghubungi nombor yang disertakan.

Beliau dalam statusnya itu telah memuatnaik sekeping gambar screenshot perbualannya dengan penyedia pekhidmatan doa di tanah suci berkenaan.


Apa yang menarik upah bacaan doa ini siap disertakan promosi harga dimana untuk pelanggan yang 333 orang terawal hanya perlu membayar RM1000 dan mereka selepas itu perlu membayar RM2000 dengan pelbagai pakej ditawarkan.

Hasil pemerhatian kami di laman Facebook berkenaan, perkhidmatan itu boleh didapati dengan harga sekitar RM250 sehingga RM5,000, mengikut pakej-pakej yang telah ditawarkan.

Menurut pemilik akaun berkenaan, perkhidmatan itu diwujudkan untuk memudahkan mereka yang tidak berkemampuan ke Mekah dan berdoa di sana di mana pengirim boleh memilih mana-mana tempat di Tanah Suci untuk doa mereka dibacakan.

Apapun, kita tunggu jawapan daripada mereka yang paling pakar dalam hal ini. - Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "