Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Bantulah Kak Ros, Kemungkinan Hilang Kerja Kerana Selalu Bercuti, Suami Terlantar Stroke 5 Tahun, Anak 9 Orang

24 Nov 2016

Berat mata memandang, berat bahu memikul, itulah yang melanda seorang ibu yang besr tanggungjawabnya di mana beliau kemungkinan hilang pekerjaan selepas sering bercuti kerana menjaga suaminya yang sudah 5 tahun terlantar stroke, lapor Pinang Kini.

Selain itu beliau juga mempunyai sembilan orang anak di mana hanya seorang yang bekerja dengan memberikan beliau bantuan sebanyak RM300 sebulan.

Beliau dikatakan selalu bercuti kerana perlu berulang alik ke hospital untuk mendapatkan rawatan kerana sudah kehilangan satu buah pinggang akibat kemalangan.

Dari sembilan orang anaknya itu, hanya seorang bekerja dan yang bongsu masih bersekolah sambil bekerja mencuci pinggan di gerai makan.

Sementara itu, memetik satu kenyataan daripada pihak Zakat Pulau Pinang, mengesahkan keluarga Kak Ros merupakan salah seorang dari 32,000 penerima bantuan Zakat di mana mereka menerima bantuan makanan bulanan.

"Daripada anak-anak yang telah lepas belajar, seorang lagi anaknya masih bersekolah."

"Bantuan tambahan yang sesuai sedang diaturkan buat beliau mengambil kira suaminya terlantar dan beliau sendiri akan habis kontrak bekerja hujung tahun ini," tulis mereka.

Untuk mereka yang hendak membantu Kak Ros bolehlah memhubungi Kak Ros ditalian 0174278450 atau berkunjung ke rumah mereka di alamat A4-2-16 Flat Taman Inderwasih, Medan Kikik 3, 13600 Perai.

- Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 1 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "