Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

(Video) Tular Video Basikal Rosak Didakwa 'Dibaling' Petugas Air Asia, Tony Fernandes Tampil Mohon Maaf Secara Terbuka

22 Mac 2018

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Kumpulan AirAsia Tony Fernandes memohon maaf selepas video kakitangan AirAsia menyebabkan basikal seorang penumpang rosak tular di media sosial.

"Kami adalah sebuah syarikat yang jika kami buat silap, kami akui dan menerimanya. Kami akan jadi lebih baik. Mohon maaf," katanya dalam posting di Facebook hari ini.

Posting itu turut disertakan rakaman video 30 saat, yang memaparkan dua kakitangan sedang mengangkut bagasi dari pesawat di lapangan terbang.

Video yang kelihatan dirakam dari dalam pesawat itu menunjukkan kakitangan yang mengendalikan bagasi terbabit menghumbankannya ke tanah dan ke dalam kenderaan pengangkut.

Pengguna Facebook yang memuat naik video berkenaan mendakwa basikalnya rosak ketika proses memunggah tersebut dilakukan.

"Terima kasih AirAsia, kau pecahkan basikal aku. Ini dirakam ketika kami masih dalam penerbangan AK171 kami dari Kaohsiung ke KLIA2," tulisnya yang turut memuatkan gambar basikal yang rosak.

Fernandes berkata Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Bhd, Riad Asmat, yang juga seorang penunggang basikal akan berhubung dengan penumpang berkenaan dan memastikan tiada kerosakan berlaku.

"Selepas menemui semua kakitangan lelaki dan wanita, saya sangat kecewa. (Kami) akan keluarkan kenyataan untuk meyakinkan semua penunggang basikal, "katanya.

Fernandes kemudian membalas komen seorang pengguna Facebook dengan mengatakan kakitangan berkenaan mungkin berhadapan dengan berat bagasi.

"(Ia) tidak berat tetapi kita melihat ke arah itu. Kami bawa beratus-ratus (basikal). Tapi salah tetap salah," katanya.Video: Kini Tv
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 4 ulasan )
 1. Terpercaya, Berpengalaman, CS ramah dan online 24 jam.
  Gabung dengan kami (www,updatebetting,co) dan dapatkan cashback 3% setiap minggunya.

  BalasPadam
 2. Ayo daftarkan diri Anda di F4ns Bett1ng
  Kontak bbm 5ee80afe

  BalasPadam
 3. AJOQQ menyediakan permainan poker,domino, bandarq, bandarpoker, aduq, sakong dan capsa :)
  ayo segera bergabung bersama kami dan menangkan uang setiap harinya :)
  AJOQQ juga menyediakan bonus rollingan sebanyak 0.3% dan bonus referal sebanyak 20% :)

  BalasPadam
 4. Terima kasih banyak kepada teman saya yang di Singapura ..! berkat postingan dia di halaman facebook TKI Sukses saya baca. Saya bisa kenal nama nya Mbah Suroto. saya tidak tau apa ini secara kebetulan saja. Tapi yang jelas saya berani sumpah demi alloh kalau saya tidak menikmati hasil nya bantuan dari mbah.

  waktu itu setelah pikir-pikir kurang lebih 5 tahun kerja jadi Tkw di Saudi Arabia hanya jeritan batin saya alami. Berkat bantuan beliau melalui Pesugihan Dana Gaib nya ini alhamdulillah sekarang kehidupan saya jauh lebih baik dari sebelumnya.

  Tergantung keyakinan dan kepercayaan saja. Banyak pilihan di berikan yaitu Dana Hibah, penglaris usaha dagan, dana gaib, anka gaib togel 3D,4D,5D,6D jampi pelet, ingin cepat dapat pekerjaan, dll....

  Kini saya berbagi pengalaman saja sudah saya rasakan dan buktikan sampai sekarang. Atau mungkin ada teman mau hubungi langsung beliau ini nomer WhatsApp nya 0822 9127 7145 Semoga bermanfaat. aminn...

  Info lebih jelas nya buka saja situs beliau di sini https://pesugihanputihislamia.blogspot.com.

  BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "